Polyurea Sprey Nedir ?

Polyurea Sprey, özel olarak geliştirilmiş mobil Polyurea Sprey ekipmanları ile uygulanan, yüksek performanslı, su yalıtımı, kaplama ve zemin kaplaması yapılmasına olanak sağlayan ileri teknoloji sprey yalıtım sistemidir. Polyurea ile gerçekleştirilen su yalıtımı ve zemin kaplama uygulamaları geleneksel yalıtım uygulamalarına göre daha hızlıdır.

Polyurea Elastomerik Sprey Su Yalıtımı

Polyurea çift komponentli, püskürtme sistemiyle uygulanan izolasyon ve kaplama malzemesidir. Üç çeşit sprey polyurea sistemleri vardır. Aromatik polyurea sistemler, Alifatik polyurea sistemler ve Polyaspartic polyurea sistemlerdir.

Aromatik polyurea sistemlerin mekanik ve ısıl dayanımları mükemmeldir fakat UV dayanımı yoktur ve güneş ışığında yüzey renk değiştirir.

Alifatik polyurea sistemler UV dayanımı olan sistemlerdir. Güneş yada yapay ışığa maruz kaldığında yüzey renk değiştirmez.

Polyaspartic polyurea sistemler. yüksek darbe, aşınma, kimyasal dayanımı mükemmel ve Uv dayanımı olan polyurea sistemlerdir.

Polyurea püskürtme yöntemi ile uygulanabilen, hızlı kürlenme özelliği sayesinde kısa sürede kullanıma almaya imkan tanıyan,yeni bir izolasyon ve kaplama sistemidir. Otopark zemin kaplama, sistem olarak dayanımı yüksek beton ve şap uygulamaları üzerinde yoğun trafik alanları olarak planlanır. Otoparklarda zeminler araç trafiğine aşınma dayanımının yüksek olması gerekirken zemin sisteminin doğru planlanması gerekmektedir. Otoparklar zeminlerde darbe dayanımı yüksek olması gerektiği için sertleştirilmiş betonlar kullanılarak çözüm aranmaktadır. Ancak bu kalıcı bir çözüm değildir.

Polyurea otopark zemin kaplamalarında yeni bir teknolojidir. Mevcut zemin sistemlerini şaşırtan bir teknoloji olarak uygulanmaya başlanmıştır. Polyurea kaplama, onarım ve derz dolgusu konularında dünyadaki en son teknolojidir. Polyurea bilinen diğer malzemelere kıyasla, yalıtım ve kaplama kullanıma dayalı deformasyonları, problemleri yok eder.

Teras su yalıtımında önemli olan nokta; betonerme yapı, şap, kalebodur gibi yapı elemanlarının teraslarda hiç bir su yalıtımı sağlamaması nedeniyle yalıtım büyük önem kazanmaktadır. Bu nedenle terasların yürüyüş ve kullanım alanları olmasıda göz önünde bulundurulursa, betonerme tablanın su yaltımına elverişli olması gerekmektedir. Teras ve çatılarda betonerme tablanın inşaat aşamasından sonraki süreçlerde binanın oturması nedeniyle gözle görülmeyen hareketler nedeniyle kılcal çatlamalar meydana gelmektedir. Bu çatlamalar her ne kadar iyi bir tabla yapılmış olsa da su akıntılarının hızlı şekilde oluşmasına neden olur.  Açık teraslarda su yalıtımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

  • UV (güneş) ışınlarına karşı dayanım sağlayan yalıtım
  • Yüksek elastikiyet
  • Mekanik dayanım
  • Darbe dayanımı
  • Asit dayanımı

Polyurea Teras Su Yalıtımı Avantajları:

  • Polyurea kaplama teknolojisi, su yalıtımı uygulaması olarak teraslarda gerek tabla üzerine gerek diğer yapı kaplamaları üzerine uygulanabilir özelliğe sahiptir.
  • Polyurea kaplama, yüksek elastikiyeti sayesinde teraslarda oluşabilecek çatlakları absrobe ederek yapıdaki ütünlüğü korur.
  • Yüksek UV dayanımı sayesinde her türlü beton, kalebodur ve seramik gibi yüzeylerin üzerine uygulanarak bina ömrü kadar su yalıtımına dayanım sağlar.
  • Ek yeri olmaması nedeniyle su kaçabilecek bir nokta bulamaz.
  • Mekanik dayanımı sayesinde, üzerinde her türlü kullanım olanağı sağlar.
  • Ral renklerine göre uygulanabilir özelliği taşımaktadır. Bu nedenle uzun yıllar dekoratif görünüme sahiptir.
  • Terasların su yalıtımı binanın korozyonu açısından önemlidir.
  • Bu nedenle Polyurea kaplama binanın ömrünü uzattığı gibi korozyondan korur.